sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Vanhempaintoimikunnan perustamiskokous 7.10.2014


Aika: 7.10.20124

Paikka: Maauuninpolun päiväkoti 

Läsnä: Katri Metsäpelto, päiväkodin johtaja
Katja Laalahti
Heli Nieminen
Katariina Blom

1. Kokouksen avaus
Kokous avattu 17:03 ja todettu toimivaltaiseksi.

2. Kokouksen virkailijoiden valinta
Valittiin puheenjohtaja, Katja Laalahti, sihteeri Heli Nieminen ja pöytäkirjantarkastajat Katariina Blom.

3. Vanhempaintoimikunnan perustaminen
Keskusteltiin perustetaanko yhdistys vai toimikunta. Päätettiin perustaa toimikunta jonka nimi on Maauuninpolun päiväkodin vanhempaintoimikunta. Sovittiin että toimintannasta ei ole tarkoitus tehdä byrokraattista tai liikaa aikaa vievää. Keskusteltiin että kokouksia pidettäisiin jatkossa 2 kertaa syksyllä ja 2 kertaa keväällä, perustamisvaiheessa useammin että saadaan toimikunta rullaamaan.

4. Sääntöjen hyväksyminen
Hyväksyttiin liitteenä olevat säännöt.

5. Toimikunnan jäsenten valinta
Puheenjohtajaksi valittiin Katja Laalahti, varapuheenjohtajaksi ja sihteeriksi Heli Nieminen ja rahastonhoitajaksi Katariina Blom.

6. Vanhempain toimikunnan tiedottaminen ja toimintatavat
Päätettiin että vanhempaintoimikunnan asiat viedään päiväkodin johtoryhmään joka tekee lopulliset päätökset. Vanhemmat eivät yksin voi päättää asioista eikä työllistää päiväkodin henkilökuntaa. Päiväkotiin perustetaan vanhempaintoimikunnan kansiot sekä henkilökunnalle että vanhemmille johon toimitetaan mm. kokouspöytäpöytäkirjat ja muut tiedotteet. Päätettiin päiväkodin oman blogisivuston perustamisesta. Sivuston perustamista alkaa selvittämään Katariina Blom. Kun sivusto on saatu perustettua ilmoitetaan tästä Katri Metsäpellolle joka informoi kaupunkia päivittämään tiedot päiväkodin nettisivuille. Päätettiin perustaa sähköpostiosoite tiedotusta varten; maauuninpolunvanhemmat@gmail.com. Lisäksi päiväkodilla on oma Facebook-sivut nimellä Maauuninpolun päiväkodin vanhempaintoimikunta. Sovittiin että Katri Metsäpelto sekä henkilökunta pyrkivät markkinoimaan vanhempaintoimikuntaa.

7. Kannatusmaksu
Päätettiin vapaaehtoisesta 5 € kannatusmaksusta, joka on lapsikohtainen ja kerätään kerran vuodessa syksyisin. Kerätyt rahat
tullaan käyttämään kaikkien Maauuninpolun päiväkodin lasten hyväksi toimintavuoden aikana. Rahojen käyttötavat sovitaan yhteisesti päiväkodin henkilökunnan kanssa

8. Tilin avaaminen
Päätetiin että puheenjohtaja tiedustelee tilinavausta Korson Osuuspankista. Jälkimaininta: päätettiin avata tili Korson osuuspankista. Tilin käyttöoikeudet annetaan seuraaville henkilöille: Katja Laalahti, Heli Nieminen ja Katariina Blom saa oikeudet nettipankkiin, henkilötiedot liitteenä.

9. Valokuvaus ja xylitolipastillien hankinta
Päätettiin että valokuvauksen kilpailutuksen hoitaa vanhempaintoimikunta. Katri Metsäpelto selvittää mihin asti nykyinen sopimus on voimassa. Päätettiin että vanhempaintoimikunta selvittää hankitaanko xylitolipastillit yhteishankintana. Tällöin maksut hoidetaan vanhempainyhdistyksen tilille. Henkilökunta auttaa pitämään kirjanpitoa maksetuista maksuista. Mahdollisesta yhteishankinnasta tehdään kirjallinen kysely vanhemmille.

10. Muut esille tulleet asiat
- Päätettiin olla yhteydessä Kiirunatien päiväkodin vanhempaintoimikuntaan ja ehdottaa yhteistyötä. Katri Metsäpelto selvittää heidän halukkuuttaan ja informoi yhteystiedot puheenjohtajalle.
- Katri Metsäpelto toimittaa vuosisuunnitelman ja kyselee henkilökunnalta ehdotuksia järjestettävään toimintaan mm. keväällä puhetta pihatalkoista.
- Todettiin että vanhempaintoimikunnan kassassa on 69 €, jotka ovat kerätty kevätjuhlassa ja syksyn vanhempainillassa pidetyissä buffeteissa.

11. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraavat kokoukset sovittu pidettävän 27.10 ja 8.12 klo 17:00 päiväkodilla. Näihin kokouksiin sovittu tehtävän esityslista. Kokous päätettiin n. 18:15.

9.10.2014 Vantaalla

Katja Laalahti
Heli Nieminen
Katariina Blom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti